Nei, fisken er ikke gammel!

Illustrasjonsbilde hentet fra handelsbladet.no

Det er flere ting som irriterer meg på jobb – akkurat det skal jeg ikke stikke under en stol – men det er spesielt én ting som gjør meg mer forbanna enn andre. Og det hele dreier seg kun om at kundene er noen ignorante tullinger som ikke kan lese.

Jeg har ikke helt detaljene på plass, men tidligere i år bestemte fiskedepartementet at all salg av fersk fisk skulle merkes med fangst-/slaktedato. Disse datoene står på eskene vi får levert fisken i, og vi må skrive opp alle på et ark som vi setter oppå fiskedisken hvor kundene kan lese det. At kundene har rett til å se når fisken de har planer om å kjøpe ble fisket opp av havet, det har jeg ingen problemer med. Faktisk er det ganske greit å se det svart på hvitt at dette er fersk, ny fisk.

Problemene oppstår når kundene tror datoene er dagen vi fikk fisken inn i butikken.

Det står helt tydelig at datoene er fangst-/slaktedato (fangst for fisk som er fanget vilt, og slakt for de som er oppdrett), men like herlig bryter de ut; «Har du hatt fisken i en uke?!». Nei, nei, nei og atter nei! Fisken ble fanget for en uke siden, jeg fikk den inn i går; altså har den bare ligget i disk i halvannen dag og ikke en uke ditt jævla brødhue!

Punkt 1) Tror du virkelig at vi selger gammel fisk?! Fersk fisk ligger kun to dager i disken, og hver kveld pakkes de i isoporesker med is og settes inne på kjøla (ubrutt kjølekjede og hele det greiene der..). Hva om vi glemmer hvilken fisk som ble lagt ut når? Ikke noe problem; vi har en svær perm som vi daglig noterer all informasjon.

Punkt 2) Tror du vi har vårt eget fiskeanlegg bak kjøla hvor vi henter fisken fra? Nei. Selvfølgelig ikke. Derfor tar det litt tid før fisken er slaktet til den blir preparert og kommer til oss med fiskeleverandøren vår. Du vil aldri få fisk som er slaktet samme dag som du kjøper og spiser den. Da får du pakke fiskesakene dine og reise ut til sjøen og fange den selv.

Og når jeg begynner å forklare at det er datoen for dagen fisken døde, og at det uansett er en relativt god holdbarhetstid på fisk, så har de det gamle «jeg tror du lyver»-blikket. Argh!

Så gjør oss alle (les: meg) en tjeneste og les teksten skikkelig før du begynner å gaule utover hele butikken og beskylde ferskvaren for å selge gammel fisk. Da blir jeg fornøyd.

Takk.

Reklamer

2 thoughts on “Nei, fisken er ikke gammel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s