Eksamen-schmeksamen

Det var over før jeg visste ordet av det. En halvtimes forberedelse og en halvtimes eksaminasjon (forøvrig var det bare én sensor, ikke tre, og som jeg nesten glemte å hilse på fordi jeg var så pissenervøs). Det som tok tid var å vente til jeg fikk oppgavene mine. Jeg kan trygt si at jeg var et totalt nervevrak, og ber i samme slengen om unnskyldning til hun andre som skulle trekke oppgave samtidig som meg, hehehe. Jeg tror ikke det hjalp noe på nervene hennes at jeg ikke kunne sitte stille på stolen. Men ja, nervevrak. Fullstendig. Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs for en eksamen før! Eller.. Nei, jeg tror faktisk ikke det. Og jeg kan vel si at nervene tok litt overhånd – jeg krasjet i døra fordi jeg ikke fikk tak i håndtaket for å si det sånn.

Jeg tror det har noe å gjøre med at det er «ekspertene» som sitter der og skal høre på deg. Mine forelesere er bakteriologer, virologer og parasittologer, ikke bare generelle veterinærer med en interesse for mikrober. Nei, dette er feltet deres. Og da vil man jo veldig gjerne imponere, levere noe som gjør at de husker deg. Selv om de er foreleserne våre har de ingen formening om hva enkeltstudenter sitter inne med av informasjon. De har ikke fulgt oss opp med prøver underveis som lærerne på videregående gjorde. De kjenner deg ikke..!
Jeg må bare skyte inn her at jeg ble litt småirritert da jeg kom inn i rommet hvor eksamen skulle avholdes og jeg presenterte meg for sensor med fullt navn, og den ene foreleseren sitter med avkrysningslista si og sier «ja, det var det, ja», som om hun visste hvem jeg var, men ikke husket navnet mitt helt. Meg i ræva. Greit, det var to navn å velge mellom, men da kunne hun ha sagt «ja, der var du på lista, ja» i stedet, og ikke late som om vi er på hils når hun ikke kommer til å kjenne meg igjen på gata.

Men tilbake til eksamen.. Her får du denne ene sjansen til å vise hva du er god for, og da er det ekstremt surt å være uheldig med oppgavene. Man får en sånn «jammen, jeg kan egentlig mye mer, bare ikke dette her»-følelse og en trang til å si nettopp dette. Jeg satt jo inne med drøssevis av bakterienavn, virussykdommer og parasittlivssykluser, bare ikke overfor de oppgavene jeg trakk! Hvilket var følgende:
– Koryneforme bakterier, og prokaryote vs eukaryote pluss antibiotika.
– Mareks sykdom hos høns, og munn- og klauvsjuke.
– Eimeria hos høns, og bendelorm hos hund.

Bakteriologioppgavene var ikke så ille, og gikk vel i grunn bra. Spesielt når jeg fant ut at «koryneforme bakterier» omfattet alle kølleforma bakterier og ikke bare Corynebacterium.
Mareks.. heh, Mareks ja.. Fullstendig hjerneblokkering. Jeg husket ikke en dritt! Jeg måtte jo selvfølgelig sjekke notatene mine da jeg kom hjem, fordi det ville være en unnskyldning hvis jeg bare hadde et par setninger med notater. Men neida, en hel side, og allikevel klarte jeg å glemme hver eneste ting om den. Vel, jeg kommer til å huske den for alltid nå. Forhåpentligvis hentet jeg meg litt inn igjen på M&K.
Eimeria kunne jeg på rams for storfe og sau. Høns? Ikke fullt så mye. Også er det for høns jeg får. Pokker. Men bendelorm hos hund var like ille. Huff og huff. Det var jo så mange andre parasitter jeg kunne ha fått!

Spesielt furten er jeg for at jeg fikk TO oppgaver om høns. Jeg hadde krysset fingrene for at hvis jeg først skulle få noe om fugl så skulle det være influensa. Litt misunnelig er jeg også på de som trakk drømmeoppgavene. Eller enda verre; de som leste minimalt og trakk oppgaver som handlet om akkurat det de hadde lest på. Jeg vet ikke om dette er tilfellet, mange leste nok mye, men det er bare en følelse jeg har. Det er urettferdig. Og ja, du må gjerne si at det ikke handler om gode og dårlige oppgaver, men heller å være godt eller dårlig forberedt. Allikevel velger jeg å stå på at jeg var godt forberedt, og at jeg trakk dårlige oppgaver. Var uheldig. Ja..

Men nå er det bare å vente på resultatet. Jeg er spent. For alt jeg kan huske fra eksamen er de negative tingene. At de måtte spørre meg flere ganger, at jeg ikke kunne svare på ting, at jeg sa ting feil.. Hah, jeg har et eksempel på sistnevnte;
– Er Mareks utbredt i Norge den dag i dag?
: Ehm… vel.. øh.. Nei, den er ikke det..
– Jo, den er veldig utbredt..
Det er da man vet at man ikke kommer til å få en A i hvertfall.

EDIT; Og det ble det ikke heller. Det ble en C. Bajs..
Men sammenlagt med eksamenen jeg hadde før sommeren så ble det B i infeksjonslære! :) Hadde jo vært stas med en A (for en gangs skyld..), men med tanke på hvor ræva muntlig gikk så var jeg jo ikke i nærheten.. Jaja..

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s