Kjære hull i bakken, sluk meg nå..!

Visste du at av de bakteriene jeg har som pensum til denne eksamenen, så er det 13 stykker som gir mastitt? 13! Alle med hvert sitt navn (ta det med ro, jeg skal ikke liste dem opp).
Eller at Renibacterium salmoninarum gir BKD (bacterial kidney disease) hos laks?
Eller at Erysipelothrix rhusiopathiae (se der, kunne jo stave det riktig også gitt!) gir sykdom hos fire dyrearter? Og selvfølgelig med ulikt sykdomsbilde hos hver av dem..!
Og visste du at Melissococcus pluton gir åpen yngelråte (hva nå enn det er..) hos bier?
Hva med at Proteus vulgaris svermer på blodskålen og lukter som flere dager gammel oppkast (seriøst, helt forferdelig)?
Eller at av pensumbakteriene mine så er det to stykker som slutter på «pseudotuberculosis» (Corynebacterium og Yersinia)?
Og at genus Lactobacillus er apatogene, regelmessige, Gram-positive staver?

Ikke det..? Hah, det vet jeg! Eller.. jeg satser på at jeg kan det om fem dager. Nå har jeg jo akkurat skrevet oversiktskart om det, så da burde jeg jo huske det.. med mindre jeg har fått gullfiskhjerne.

Det er bakterietid. Neeeeesten ferdig med første gjennomgang nå. Mykoplasmer gjenstår (oh joy), samt generelt om bakterier. Burde ikke være hjernedrap.
I morgen er det forhåpentligvis virus (hvis ikke jeg utsetter bakterierestene til da), og til slutt burde jeg vel få fingern ut med disse parasittene. Jeg grøsser bare ved tanken! Det er for mange av dem!!
Men, oppi alt dette så er det en ting som er positivt, gudskjelov. Navngivingen. Etter tre år på NVH, hvorav det første ble tilbrakt på dyrepleierstudiet, er jeg så og si immun mot latinske navn. Jeg vet hvordan ting staves. Eller så er jeg veldig god på å gjette meg til det. Slet virkelig med dette på dyrepleie, hvor eksamenslesinga bestod i å pugge staving i stedet for symptomer.

Pugg, pugg, pugg… sukk. Systematikk, sykdom, symptom, utseende, livssyklus (denne gjelder parasitter), smittemåte.. Sommerferie, nå!
Væsjåsnill?

Vær forresten forberedt; hvis det blir noen flere blogginnlegg før eksamen, så handler de mest sannsynling om progresjonen i eksamenslesinga/klaging/angsthyl/drømming om sommer..you name it. Eksamensrelatert.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s