Jeg skal gi deg balltre, jeg!

At Universitas kan gjøre tabber (det er jo tross alt bare en studentavis) er til en viss grad ok – jeg sier ikke her at hva de har skrevet om larverevyen på NVH er ok, bare ikke katastrofalt, i og med at det er et begrenset antall mennesker (bare studenter, vil jeg tro) som leser denne blekka med papir. Men at Aftenposten som en nasjonal avis, ukritisk plukker opp andre «avisers» saker uten engang å sjekke med kilder, da er det noe galt et sted!

I den nyeste utgaven av Universitas kan du lese om hvordan vi veterinærstudenter mobber og banker opp de yngste studentene (larver) i det som blir kalt en voldelig ilddåp. Nettutgaven er rettet på (noenlunde), men i papirutgaven står det at vi blant annet gikk løs på larvene med balltrær(!) og at larvene ikke hadde turt å snakke med Universitas i frykt for hvordan de eldre kullene ville reagere på det.

Jeg er for trøtt til å være skikkelig provosert av dette, men hvor i all verden har journalisten fått det for seg at vi stormet opp på scenen og slo løs på andre studenter med balltrær?! Det er altså feil. Det var en papirkartongting. Og det var én student. «Offeret» var også iført et robotpappkostyme. Han/hun merket sikkert ikke en dritt.
Studentavisen får det også til høres ut som om dette var et engangstilfelle, og at superlarvene dette året (mitt kull) var noe av det jævligste man hadde hørt om på lenge. Det har seg sånn at det er tradisjon (en idiotisk sådan, etter mitt syn) å kaste ting på larvene under larverevyen, og generelt være kritiske og lage leven. Det skjer hvert eneste år. Hundemat, pasta (kokt/ukokt), ølkorker, papirballer, og annet rask. Hestemøkka var derimot ny av året, og forhåpentligvis ser man ikke noe mer til den. Akkurat denne delen er helt motbydelig. For ikke å snakke om uhygienisk (vi som veterinærstudenter burde da vite bedre, at det finnes litt av hvert i en dose hestemøkk).

Hva som gjør meg mest forbanna er hvordan Aftenposten plukker opp storyen, og regelrett publiserer den ordrett fra Universitas. Dette også før Universitas fjernet balltreseansen fra nettutgaven sin. Ærlig talt, de burde i det minste dobbeltsjekke detaljer før de legger det ut på en side som gud vet hvor mange folk er innom!
Enkelte ting er rettet opp i nå, men jeg vet ikke hvor lenge den usanne utgaven lå ute, eller hvor mange den ble lest av – for det er jo sjelden man går inn på en artikkel for andre gang. Jeg holder meg derimot oppdatert..

Siden dette ikke ble det illsinte innlegget jeg hadde ønsket, så anbefaler jeg heller å lese kommentarene fra samtlige veterinærstudenter på Universitas’ artikkel. Da får dere i hvertfall et innblikk i hvilke (grove) feil studentavisa har gjort.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s